Het stadsbestuur deelt mee

EEKLO EN SINT-LAUREINS BEZORGD OVER ONTSLUITING BALGERHOEKE

Op 30 juni hadden de besturen van de stad Eeklo en gemeente Sint-Laureins een overleg over de aanleg van de tunnel aan het huidige kruispunt E34/N49 en SintLaureinsesteenweg. Als de E34 wordt omgevormd tot autosnelweg, wordt het kruispunt met verkeerslichten namelijk vervangen door een tunnel die Balgerhoeke met Sint-Laureins zal verbinden. Het verkeer vanuit Sint-Laureins kan dan enkel ontsloten worden via deze tunnel. Daarnaast zijn Sint-Laureins en Eeklo ook bezorgd voor de ontsluiting van respectievelijk de KMO-zone aan de expresweg en het gepland industrieterrein Balgerhoeke.
Al deze verkeersstromen zullen het verkeer in Balgerhoeke aanzienlijk doen toenemen. De ontsluitingsweg voor het industrieterrein Balgerhoeke (voorzien parallel aan de expresweg en de Pastoor Bontestraat) is momenteel geschorst.
Deze weg is niet alleen belangrijk voor de ontsluiting van het industrieterrein Balgerhoeke, ook Sint-Laureins zal hier voor bewoners en KMO-zone gebruik moeten van maken om het verkeer naar de E34/N49 af te leiden.
Wanneer deze ontsluitingsweg niet zal worden aangelegd, wil dit zeggen dat het verkeer van Sint-Laureins via de dorpskern van Balgerhoeke zal moeten rijden om naar de E34/N49 te komen, wat niet wenselijk is.
De beide besturen vragen aan zowel intercommunale Veneco² als aan de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) om zo vlug als mogelijk een passende oplossing uit te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.