Paniekvoetbal in Balgerhoeke?

De zomerse komkommertijd is blijkbaar niet zo onschuldig als hij er doorgaans uitziet. In een recente publicatie in Het Laatste Nieuws laat kersvers burgemeester Franki Van de Moere van Sint-Laureins (volgens deze krant ‘bekeerd’ tot CD&V?) zijn ongerustheid de vrije loop door te beweren dat het noorden en vooral zijn gemeente straks ernstige problemen zullen kennen als de geplande ondertunneling van de expresweg zal uitgevoerd zijn. Daardoor zou het verkeer vanuit Sint-Laureins door het centrum van Balgerhoeke moeten om de omgebouwde expresweg, via de ‘Teut’ te bereiken.
De Eeklose burgemeester schaart zich met een brede glimlach achter deze uitspraak en wijt de ganse situatie aan het protest van Balgerhoekenaars tegen de geplande ontsluitingsweg die, tot tweemaal toe, geen genade vond in de ogen van het hoogste administratief rechtscollege: de Raad van State, volgens hem is het de eigen schuld van de inwoners van Balgerhoeke! Een dergelijke uitspraak is één van de zovele politieke leugens waarvoor hij inmiddels een ruime regionale bekendheid heeft verworven.
De ontsluiting van en oplossing voor Balgerhoeke is er immers één van kinderlijke eenvoud: aan de te bouwen tunnel, ter hoogte van de verbrandingsoven: een rotonde waarbij het verkeer gestuurd wordt langs een ontsluitingsweg die aangelegd wordt dicht en langsheen de om te bouwen autoweg om onmiddellijk aan te sluiten op het oprittencomplex van ‘den Teut’. Tezelfdertijd zou via die zelfde weg het centrum van Eeklo kunnen bereikt worden. Dergelijke verkeersoplossing wordt trouwens ook op andere plaatsen langs diezelfde weg gerealiseerd (Vrasene).
En daar heeft de geplande aanleg van een industrieterrein niets mee te maken. Gevolg: uit het centrum van Balgerhoeke wordt het overbodige verkeer geweerd, het behoudt zijn landelijk en groen karakter, de woonkwaliteit wordt verbeterd, de uitspraken van de Raad van State worden gerespecteerd, advocaat- en procedurekosten worden uitgespaard en vooral de vrede en rust komen terug in een deel van Eeklo dat nu al zo veel te lijden heeft van verkeer, waterzuivering, huisvuilverbranding, hoogspanningslijnen…
Zoveel logica is nog niet doorgedrongen in het Eeklose stadhuis of zou er een andere reden zijn? Heeft de Eeklose burgemeester immers niet recent zijn oog laten vallen op Sint-Laureins als voorkeurbruid voor een fusie, heeft hij inmiddels niet een vooraanstaand mandaat opgenomen in IVM en heeft hij geen prinselijke stoel gekregen in Veneco die samen met het stadsbestuur het laatste groen in Balgerhoeke wil opofferen aan Seveso – fabrieken?
SMS Eeklo blijft deze agenda van heel dichtbij volgen en zal zich blijven verzetten tegen iedere verdere aantasting van de Balgerhoekse gemeenschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.